Kriza je već tu ili pravi udar tek slijedi?

Blagostanje, profit i novac na respiratorima?
Prethodna temaSljedeća tema
Avatar
Croatia Piskavac
Verified
Napredni forumaš
Napredni forumaš
Postovi: 383
Pridružen/a: 03. 08. 2021. (10:32)
Lokacija: Zagreb
Zahvalio se: 161 puta
Dobio zahvalu: 120 puta
Država:
Croatia (hr)
Croatia
Status: Offline

Kriza je već tu ili pravi udar tek slijedi?

#111

Post Postao Croatia Piskavac »

Kriza se tek zahuktava. Cijene i dalje divljaju. Htio sam kupiti natrij askorbat, ali nisam mogao jer je cijena sa 55kn skočila na 100.

Cijene će divljati i dalje. Od trečeg do devetog mjeseca ove godine sprema se gospodarsko uništenje svih država svijeta. Tako je netko s visoke pozicije dojavio Michaelu Yeadonu.


Neka svi grijesi odu od mene. Neka sva sreća stečena pravednim sredstvima dođe k meni.
Atharva Veda 10.1.10
Avatar
Zagor
Verified
Napredni forumaš
Napredni forumaš
Postovi: 125
Pridružen/a: 24. 08. 2021. (21:24)
Zahvalio se: 39 puta
Dobio zahvalu: 86 puta
Status: Offline

Kriza je već tu ili pravi udar tek slijedi?

#112

Post Postao Zagor »

Cijene i dalje divljaju i nastaviti će tim tempom, inflacija će prijeći u hiperinflaciju i tu uopće nema dileme. Toliko je novca isprintano i pušteno u opticaj da je nemoguće pokriti tu imaginarnu vrijednost onom stvarnom. Nema pokrića.
S druge strane, proizvodnja se smanjuje, nedostaje sirovina, materijala, radnika. Sve je to posljedica domino efekta iz 2020. (ali i godina prije da se ne lažemo, ali 2020. neka bude referentna) i sa 2022. će početi "ispadati kosturi iz ormara".

Ono šta mene zanima je energetsko stanje.
Ukoliko dođe do oskudica ove zime sa plinom, pa potom i strujom onda je sve jasno da je ovo prijelomna godina za slom kompletnog sustava, ekonomija, gospodarstva i svega onoga što čini komponente koje služe za funkciju društva kakvog poznajemo.


Avatar
Croatia Piskavac
Verified
Napredni forumaš
Napredni forumaš
Postovi: 383
Pridružen/a: 03. 08. 2021. (10:32)
Lokacija: Zagreb
Zahvalio se: 161 puta
Dobio zahvalu: 120 puta
Država:
Croatia (hr)
Croatia
Status: Offline

Kriza je već tu ili pravi udar tek slijedi?

#113

Post Postao Croatia Piskavac »

Bankari s najviših razina simulirali kolaps globalnog financijskog sustavasustav

I Z V O R

Međunarodni Bankari Na Visokoj Razini Oponašaju Kolaps Globalnog Financijskog Sustava
15. siječnja 2022
Modeliranje katastrofe globalnih bankara temeljenih na teoriji koja uništava financijski sustav provedeno je relativno nedavno. Bilo je upečatljivih sličnosti između ovog događaja i zloglasnog "događaja 201" koji se dogodio krajem 2019.

Prošlog mjeseca, visoki dužnosnici međunarodnih bankarskih institucija i organizacija okupili su se u Izraelu za svjetsku simulaciju "ratne igre" koja prikazuje pad globalnog financijskog sustava.

Eksperiment na stolu bio je sličan "događaju 201", treningu modeliranja pandemije provedenom u listopadu 2019., neposredno prije nego što je INNINIS-19 debitirao u svijetu.

Počevši od 9.prosinca 2021., projekt "kolektivna snaga" odvijao se u izraelskom Ministarstvu financija u Jeruzalemu deset dana. Rezerve oko inačice Sosin dovele su do njegovog preseljenja sa svjetskog sajma u Dubaiju u Jeruzalem.

Dužnosnici riznice iz Sjedinjenih država, Austrije, Njemačke, Italije, Nizozemske, Švicarske, Tajlanda i Ujedinjenih Arapskih Emirata bili su među deset zemalja zastupljenih među kontingentom na čelu s Izraelom.

Zastupljene su i nadnacionalne institucije poput Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske banke i banke za međunarodna poravnanja (bis).

Vježba, nazvana "ratna igra", imala je za cilj ponoviti reakcije na razne teorijske kibernetičke napade na globalni financijski sustav, poput curenja osjetljivih financijskih podataka u" mračnoj mreži", hakiranja usmjerenih na globalni monetarni sustav i naknadnih bankarskih transakcija i nemira na tržištu, uglavnom uzrokovanih"lažnim vijestima".

Čini se da je glavni fokus "kolektivne snage" jačanje međunarodne suradnje u kibernetičkoj sigurnosti i financijskom sektoru, a ne Simuliranje takvih upada kao što naziv prijedloga sugerira.

Sudionici vježbe razgovarali su o multilateralnim pristupima mogućoj globalnoj financijskoj katastrofi, izvijestio je Inesin. Među predloženim političkim mjerama bili su počeci namirenja duga, ugovori o zamjeni/repo-u, sinkronizirani Bankovni praznici i koordinirano odvajanje od glavnih valuta.

Zbog tog vremena, koncept simuliranog isključenja iz ključnih valuta pokrenuo je nekoliko pitanja-otprilike istog dana kada su se sudionici okupili kako bi najavili "kolektivnu snagu", pojavile su se glasine da bidenova vlada razmišlja o isključenju Rusije iz globalnog sustava razmjene elektroničkog plaćanja koji je prepoznao Innes, kratica društva svjetske međubankarske financijske komunikacije.

Taj bi potez mogao biti sastavni dio šireg niza ekonomskih sankcija koje su nametnule SAD ako Rusija napadne Ukrajinu.

Popis sudionika u modeliranju "kolektivne snage", koji neizravno uključuje MMF i Svjetsku banku, kao i Svjetski ekonomski forum (EEF), mogao bi izazvati još više zabrinutosti.

U listopadu 2019., Svjetski ekonomski forum, u suradnji s Zakladom Bill & Melinda Gates i Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, održao je simulaciju "događaji 201".

EEF je također podržao stvaranje financijskih uređaja, uključujući takve kreditne i debitne kartice, koje bi vrlo dobro mogle pratiti "osobne emisije ugljika" na osobnoj razini.

Zaklada Carnegie za međunarodni mir, u partnerstvu sa svjetskim ekonomskim forumom, objavila je u studenom 2020.sažetak u kojem je detaljno opisana priroda okolnosti koje su modelirane u okviru "kolektivne sile".

Tim Maurer i Arthur Nelson, autori izvješća, prikazali su globus koji je svjedočio " digitalnoj transformaciji bez presedana... ubrzanom pandemijom koronavirusa".

"Kibernetička sigurnost važnija je nego ikad" u takvom društvu, tvrdili su autori.

U studiji je zaštita globalnog financijskog sustava opisana kao "organizacijski izazov", napominjući da ne postoji jedinstveno međunarodno tijelo koje nadzire zaštitu globalnog financijskog sustava ili njegove digitalne infrastrukture.

Sažetak je čak opisao "jaz između financija, nacionalne sigurnosti i diplomatskih krugova".

Maurer i Nelson došli su do sljedećih odluka:

Zahtijevajući "veću jasnoću" o ulogama i odgovornostima
Jačanje međunarodne suradnje
Jačanje "internacionalizacije" i minimiziranje fragmentacije između "izoliranih" financijskih tvrtki
Stvaranje okvira koji se može primijeniti na neizvjesne" druge " industrije
Ali o kojim" drugim " industrijama govorimo?

Autori su klasificirali ove serije prijedloga u odjeljku "Digitalna transformacija: omogućavanje pristupa financijskim uslugama" u svom izvješću.

Ispod je primjer rečenice:

"Innosin 20 treba naglasiti da kibernetička sigurnost mora biti ugrađena u tehnologije koje se koriste za povećanje pristupa financijskim uslugama od samog početka, a ne da se uključe kao naknadna misao."

Čini se da su digitalne "zdravstvene putovnice" i povezani "digitalni novčanici" primjeri tehnologija koje se "koriste za povećanje pristupa financijskim uslugama od samog početka".

Također se čini da je u skladu s ciljevima Ujedinjenih naroda za održivi razvoj, posebice ciljem 16.9, koji poziva sve ljude, uključujući dojenčad, da dobiju digitalni pravni identitet do 2030.godine.

Cilj 16.9 također me podsjeća na tvrdnju Europske unije da njegova putovnica za cjepivo, takozvana "zelena propusnica", koja će se koristiti u brojnim europskim zemljama za zaštitu necijepljenih i svih koji imaju prirodni otpor od svih vrsta javnih i privatnih institucija, štiti privatnost ljudi.

Savez cjepiva Gavi zatražio je "inovacije koje koriste nove tehnologije za modernizaciju procesa identifikacije i registracije djece koja najviše trebaju cjepiva koja spašavaju život", što kombinira dva odvojena zadatka - sigurnost globalnog financijskog sustava i javno zdravlje.

Međutim, uporaba takve tehnologije neće biti ograničena na dokumentiranje cijepljenja u djetinjstvu. Gavi je okarakterizirao obećavajuća područja primjene ovih " novih tehnologija "kao" pristup drugim uslugama "koje uključuju" financijske usluge " u širem smislu.

Iako pitanja "financijske uključenosti" ostaju po strani, autori sažetka Zaklade Carnegie ponovili su svoje preporuke u dokumentu za proljeće 2021.koji se pojavio na internetskoj stranici MMF-a.

Iako autori i suradnici carnegiejeva izvješća o kolektivnoj snazi ističu važnost odgovarajuće zaštite financijskog sustava i njegove digitalne imovine, nije jasno kako se održivi prijelaz na čisto digitalno okruženje u oblaku doista može smatrati "sigurnim".".

Uzmimo za primjer Mihu Vice, financijskog internetskog menadžera izraelskog Ministarstva financija, koji je rekao sljedeće o "kolektivnoj moći": "krekeri su 10 koraka ispred branitelja."

Izjave poput ove zabrinjavaju ljude koji se već boje " fintecha "i sve većeg preklapanja između" velike tehnologije "i"velikih financija".

Slično tome, za mnoge bi još jedna "simulacija" masovne i smrtonosne svjetske katastrofe mogla potaknuti sjećanja na "događaj 201", kao i na ono što se dogodilo nakon — zloglasno kao" živa vježba " tadašnjeg američkog državnog tajnika Mikea Pompea 20.ožujka 2020.

01/07/22. Ovo je djelo reproducirano i distribuirano uz dopuštenje Ainsus, Ainsus.


I moj komentar... negdje sam na ovom forumu vidio da je neki visokopozicfionirani anonimni izvor rekao Michaelu Yeadonu da se od trečeg do devetog mjeseca sprema gospodarski slom svih država na svijetu. Mislim da će preživjeti jedino Kina, koja će biti netaknuta krizom, zatim Rusija, Indija, SAD (koje će kriza jako jako pogoditi) i eventualno Brazil, jer ima jaku industriju. Mnogo se oslanjaju na metanol kao pogonsko gorivo za svoja vozila. Ova je vježba samo uvod u ono što će nam se uskoro dogoditi.

Tekst je preveden yandex prevoditeljem.


Neka svi grijesi odu od mene. Neka sva sreća stečena pravednim sredstvima dođe k meni.
Atharva Veda 10.1.10
Prethodna temaSljedeća tema